Wat kan massage bij kanker voor u betekenen?

Kanker is een ingrijpende ziekte. Als u in aanraking komt met kanker wordt u vaak alleen nog maar gezien als patiënt en aanraking is vaak alleen nog maar om medische redenen.

Nadat de diagnose kanker is gesteld, komt u direct in een medische achtbaan terecht, u vertrouwd uw eigen lichaam niet meer. De ziekte kanker neemt direct bezit van u, van uw lichaam en vaak ook van uw naasten. De eventuele behandelingen met chemotherapie, bestraling of hormoontherapie laat vaak zijn sporen achter, zowel geestelijk als lichamelijk.

Mensen met de ziekte kanker hebben vaak veel profijt van een massage. Het ontspant en ondersteunt het herstel van lichaam en geest. Veel patiënten ervaren naast de ziekte extra spanning en stress door een onzeker toekomstperspectief. Ook ziekenhuizen bieden steeds vaker massage aan als complementaire ondersteuning bij kanker.

Ik pas de massage bij kanker aan op uw wensen en zij zal de massage  afstemmen op uw klachten en conditie. Hierdoor raakt uw lichaam niet verder uit balans, maar ontspant. Door kennis van de ziekte, de behandelingen en bijwerkingen daarvan, geef ik u een optimale ontspanningsmassage.

De massage die ik geef brengt geen genezing, maar verbetert de kwaliteit van leven. Het kan in alle fasen van het ziekteproces gegeven worden: voor, tijdens en na de behandelingen, en ook in de palliatieve/terminale fase.

Zowel lichaam als geest hebben behoefte aan ontspanning. Een massage helpt het contact met en het vertrouwen in het lichaam herstellen. Maar misschien nog belangrijker: massage kan symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, isolatie, stress en depressie verminderen.

Het is uw keuze, welk deel van het lichaam u graag gemasseerd wilt hebben. Samen bespreek ik met u uw wensen en de mogelijkheden. De massage wordt aangepast aan uw lichamelijke klachten en conditie op dat moment, waarbij met een neutrale olie van uw keuze, zachte strijkingen worden gegeven. Ook de duur van de massage hangt af van uw conditie op dat moment.

Wat is het effect van massage bij kanker?

In het gevecht tegen kanker en de molen van ingrijpende behandelingen helpt massage om weer te ontspannen en het lichaam weer op een prettige en positieve manier te ervaren. De ontspannende, zachte en prettige aanraking heeft een positieve uitwerking op het parasympatische zenuwstelsel, waardoor klachten als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, angsten, slapeloosheid en depressie kunnen verminderen.

Opleiding en netwerk erkende therapeuten massage bij kanker

Ik ben gespecialiseerd in het geven van massage bij de ziekte kanker. Ik ben een ervaren massagetherapeut, en heb de specialisatietraining massage bij kanker afgerond.

Ik help u graag, belt u mij gerust: 0643 010 079